joi, 9 iulie 2015

A doua casatorie? Cum sa o faci sa mearga


Din ce in ce mai multe familii se confrunta cu provocarea celei de-a doua casatorii si cu relatiile dificile dintre parintii vitregi si copii. Dificultatile normale, ale traiului de zi cu zi, sunt uneori amplificate de problemele cu parintii noi, de bagajul emotional al casatoriei anterioare si de simpla nevoie de a se adapta la stilul de viata a cuiva care si-a stabilit deja altceva.

La fel ca orice alta relatie semnificativa, atat sotul cat si sotia trebuie sa investeasca in calitatea casatoriei. Dar face sa functioneze o a doua casatorie este destul de diferit decat atunci cand partenerii sunt la inceput, mai tineri si mai putin stabili, mai ales atunci cand copiii vin ca o parte a pachetului. Deci, nu toate instrumentele pe care le poti utiliza efectiv in prima casatorie se aplica si ar putea fi necesar sa aduci o serie de instrumente noi si suplimentare in noua relatie.

Intelegerea istoricului. Fiecare persoana care vine intr-o a doua casatorie aduce o poveste cu sine. Nimeni nu vine ca o foaie de hartie. Asa ca ia ceva timp pentru a procesa si intelege propria poveste si cunoasterea aspectelor pozitive si negative pe care fiecare le aduce. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu