sâmbătă, 2 mai 2015

Despre plase de tantari la ferestre

Plasele de tantari la ferestre sunt destinate pentru a acoperi golul lasat de deschiderea unei ferestre. Plasa  este de obicei confectionata din sarma, fibra de sticla sau fibra sintetica si asezata pe un cadru de lemn sau metal. Scopul acestui ansamblu este de a impiedica frunzele, praful, insectele, pasarile si alte animale sa intre in interiorul unei cladiri fara a bloca fluxul de aer proaspat. Cele mai multe case au plase de tantari la ferestre pentru a opri accesul insectelor care sunt purtatoare de boli cum ar fi tantarii si mustele.

Cele mai comune materiale folosite la confectionarea unor astfel de plase de tantari sunt aluminiul si fibra de sticla. Aluminiul este de obicei disponibil in culorile sale naturale sau vopsit in negru ceea ce face plasa mai putin vizibila. Fibra de sticla este disponibila in culori gri deschis sau negru carbune, acesta din urma oferind un aspect mai placut. Fibra de sticla este mai putin scumpa si are avantajul de a nu se deforma atunci cand este aplicata presiune pe ea, insa este mai opaca decat aluminiul. Din aceste motive, aluminiul de culoare inchisa permite o vedere mai buna asupra ferestrelor din exterior. In cazul in care este nevoie de o rezistenta mai mare, cum ar fi plasele de tantari pentru usi, sunt disponibile materiale precum nylonul sau poliesterul.

Plasele de tantari din bronz sunt mult mai costisitoare, insa au o durata mai mare de viata decat aluminiul sau fibra de sticla. Atunci cand este instalata pentru prima data, ansamblul are o culoare aurie puternica care se erodeza la un negru carbune in interval de un an sau chiar mai putin. Bronzul erodat intuneca aspectul exterior al ferestrelor aproximativ in acelasi fel in care o face aluminiul negru. Bronzul este oarecum mai rezistent decat aluminiul. Exista si materiale mai putin intalnite cum ar fi cuprul, otelul inoxidabil sau otelul galvanizat. Pentru locuintele care se afla in zona de coasta, rezistenta la coroziune necesita de obicei plase de tantari confectionate din bronz sau material sintetic.

Pentru cadrele din aluminiu pentru plase tantari Bucuresti, materialul este taiat la dimensiuni mai mari decat cele ale cadrului si apoi se aseaza peste acestea un snur flexibil din vinil care este presat pe un canal in cadru.  Excesul de material este apoi taiat in jurul snurului cu un cutit ascutit. Atunci cand este instalata pe cadre de lemn, plasa de tantari este insailata sau caplsata la cadru. Apoi se bate in cuie o bucata de lemn ingusta la margine. Materialul pentru confectionarea plasei este apoi intins foarte bine inainte de a fi batut in cuie insa nu atat de tare incat sa deformeze materialul. Deoarece este destul de dificil sa se evite deformarea materialului atunci cand se dolosesc plase de tantari din fibra de sticla sau tesarura sintetica, atunci se folosesc metode precum cea cu canal si cu snur.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu