miercuri, 4 februarie 2015

Nu vrei să iei o ţeapă la schimb de link?

Nu-i chestie de o întâmplare izolată, văd că mizeria in multiple forme tinde să i-a amploare în web-ul românesc.

Ţi se face o propunere de schimb de link. Nimic nou sub soare. Înainte să dai un răspuns, tu normal că te uiţi pe site-ul respectiv să vezi ce este şi cum arată.

Numai că dacă nu te uiţi cu atenţie şi în sursa documentului o muşti ca fraierul, tu pui un link dofollow de bună credinţă cum e normal şi cel care ţi-a făcut propunerea te ţepuieşte cu un nofollow plasat unde nici nu visezi.

Iată cum, e deja al treilea caz care îl găsesc.
Imaginează-ţi un chenar cu zeci de linkuri jos în footer. Chenarul ăla cu linkuri este pus pe un iframe care în cod arată de forma:

<iframe src="sursa.php">

Sursa de la iframe este un document php sau html care in <head> are meta-tag-ul:

<meta name="ROBOTS" content="NOINDEX,NOFOLLOW">

Astfel, toate linkurile scrise în acel document devin automat nofollow fără ca rel=”nofollow” să fie scris în fiecare link în parte.

Chestia cu iframe se face pentru a crea o diversiune, să nu vezi din prima înşelătoria dacă te uiţi în sursă. (CTRL+U la Mozilla)

Mergi un pas mai departe şi priveşte şi în sursa acelui iframe care îl accesezi direct din bara de adrese browser!

Aa, să nu uit, cele trei site-uri găsite de mine care vă fentează la schimb de link după metoda asta sunt: ascunse decoamdata

Poate mai găsiti voi altele, dacă eu am primit trei propuneri de la ăştia într-o lună, numărul ţeparilor e mult mai mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu