vineri, 28 august 2015

Motoare şi grătare

Astăzi (adică ieri că e trecut de miezul nopţii) şi-a adus frate-meu prietenii bikeri din Arad la o plimbare să vadă Ineul. Eu am putut să studiez cât am vrut aceste bijuterii pe două roţi şi să fac zeci de poze, timp în care am uitat de orice altceva. Mă bate gândul destul de serios să mă interesez cum se obţine categoria A pe permisul de conducere, nici măcar nu mai sunt aşa scumpe motoarele fain, criza le-a scăzut serios preţul, iar distracţia s-ar merita.

Cu condiţia să stai bine cu reflexele şi cu cerebelu, altfel te distrezi prin spitale!
Vizitaţi site-urile de vânzări – cumpărări motoare să vă convingeţi. La 2000 de euro îţi iei motor ca lumea. Yamaha de 1300 cmc din a doua imagine a costat acum o săptămână 4000 €, dar e ceva deosebit, şi apoi unde poţi să mergi în românia chiar cu 280 km/h ?

marți, 25 august 2015

Trucuri celebre

Întotdeauna m-au fascinat numerele celebre de iluzionism executate de maeştrii, David Copperfield, Chris Angel, precum fierăstrăul morţii, mersul pe apă, numere de levitaţie şi altele. Am văzut tone de clipuri. La unele am aflat poanta, la altele nu.

În video de mai jos Death Saw, David Copperfield este tăiat în două, habar n-am cum a făcut-o dar e foarte reuşită şi e o filmare continuă din mai multe unghiuri a momentului cheie şi tot nu te prinzi.


joi, 6 august 2015

Testele nucleare de-a lungul timpului

Acest filmuleţ reprezintă grafic pe mapamond locaţia şi data efectuării fiecărui test nuclear începând cu anul 1945 şi până în 1998. Datele provin din studiul “Explozii nucleare între anii 1945-1998″ de Nils-Olov Bergkvist şi Ragnhild Ferm publicată de Swedish Defense Research Establishment şi Stockholm International Peace Research Institute în anul 2000.
Statisticile se opresc în anul 1998 pentru că în 2000 a fost publicată cartea, ceea ce nu înseamnă că de atunci nu s-au mai facut teste.

Filmuletul a fost făcut de un japonez, Isao Hashimoto în 2003.

Numărul total al testele nucleare efectuate pe pământ, subteran, pe mare, sub apă este de 2053 (până în 1998) şi sunt repartizate după cum urmează:

USA – 1032 teste (2 n-au fost teste, Hiroshima si Nagasaki)
Rusia – 715 teste
Franta – 210 teste
Marea Britanie – 45 teste
China – 45 teste
India – 4 teste
Pakistan – 2 teste

…să nu te miri cum îi mai suportă pământul??