vineri, 15 mai 2015

Imagini funny

Fumator sau nefumator?


Hot dog proaspat:


Gay-ii au luat-o razna (de fapt RAZNA e numele lor mic):


Il ajut pe tata:




sâmbătă, 9 mai 2015

Schimbul de locuinte, o practica din alta epoca

Intr-o lume in care urbanizarea capata cote uriase, problema traiului intr-un loc, care se presupune a fi o locuinta pentru adapostirea unor oameni, eventual si a animalelor lor de companie, devine o problema de viata. Referindu-ne la un oras tipic romanesc, aceasta se rezuma la a gasi pentru locuit un apartament sau o garsoniera, oferta acestora fiind mult mai generoasa decat cea de case. Explicabil, avand in vedere constructia masiva a acestor locuinte in vremea comunismului. Inevitabil, cresterea populatiei unui oras determina si cresterea cererii pentru locuinte. Dupa '89 ofertele au inceput sa se miste doar in zona celor deja existente, in principal, la apartamente si garsoniere. Lucru care inca mai este valabil, desi constructiile au luat si ele o mare amploare in ultimii 10 ani. Fie ca sunt pentru inchiriere, fie pentru vanzare piata este in continua transformare, iar preturile variaza de la an la an. Un aspect interesat de pe aceasta piata este schimbul de locuinte. Foarte practicat pe vremea comunismului, astazi si-a pierdut un pic din atractiile care le presupune. Si totusi, practicarea acestui soi de troc are multe avantaje. Unul ar fi ca, in locul apartamentului cu trei camere, cu cheltuielile mari de intretinere, sa obtii unul cu doua camere sau o garsoniera mai spatioasa.

joi, 7 mai 2015

Aleg laptopul, dar de care…

Anul trecut pe vremea asta îmi băteam capu cu o dilemă mare. Bine, tot nu s-a rezolvat nici acum, eu aş fi vrut să scot din buzunar maxim 20 de milioane să mă respect cu o jucărie nouă, ceea ce n-am mai făcut de mult, m-am gândit la un laptop util în deplasări sau un aparat foto HDR din clasa DSLR Nikon care costă cam cât un laptop (sau mai mult). Pozele HDR (High Dynamic Range) sunt superbe, dar camera digitală face poze, şi atât.

De vreo săptămână mă gândesc şi analizez variante de model de laptop, ce să aleg de la evomag, pentru că de acolo voi cumpăra.

• Modelele superbe ca aspect şi performanţe, care ies din discuţie pentru că nu se încadrează în bugetul meu ar fi:
MSI – X620-008EU (3.299,00 Lei, + mouse Bluetooth cadou)
HP – ProBook 4720s (2.899,00 Lei + geantă cadou)
Dell – Inspiron 1564 (2.699,00 Lei)

• Dintre modelele performante cu un preţ acceptabil am reţinut:
HP – 210-1099EA Vivienne Tam (2.171,94 Lei + cadou husa laptop)
Acer – Aspire 1410-8373 (1.649,00 Lei)

Şi cred că mă voi opri la HP – 210-1099EA, dacă nu îmi vin alte idei zilele următoare.
Un HP este un HP şi nu merg pe principiul de ieftin neapărat pentru că nu vreau să regret mai târziu. O economie aş putea face cu modelul Acer – Aspire 1410-8373 cu 4 milioane mai puţin cam la aceleaşi performanţe şi are un feedback destul de pozitiv pe site.

HP-ul îmi place că nu este negru, e de culoare auriu şi foarte finuţ finisat. (cu riscul să pară laptop pentru femei!)

• Modelul HP – 210-1099EA Vivienne Tam arată aşa:



Şi este dotat cu:
- procesor Intel 1833MHz/533MHz-FSB
- 2Gb DDR2/800MHz (suficient ambele că am trecut de mult de faza jocurilor)
- HDD SATA 320Gb (bun că încap filme multe)
- restul detaliilor la pagina produsului

Un comentariu/sugestie despre acest HP sau Acer-ul de care pomeneam sau orice sfat în legătura cu laptopuri sunt binevenite.

sâmbătă, 2 mai 2015

Despre plase de tantari la ferestre

Plasele de tantari la ferestre sunt destinate pentru a acoperi golul lasat de deschiderea unei ferestre. Plasa  este de obicei confectionata din sarma, fibra de sticla sau fibra sintetica si asezata pe un cadru de lemn sau metal. Scopul acestui ansamblu este de a impiedica frunzele, praful, insectele, pasarile si alte animale sa intre in interiorul unei cladiri fara a bloca fluxul de aer proaspat. Cele mai multe case au plase de tantari la ferestre pentru a opri accesul insectelor care sunt purtatoare de boli cum ar fi tantarii si mustele.

Cele mai comune materiale folosite la confectionarea unor astfel de plase de tantari sunt aluminiul si fibra de sticla. Aluminiul este de obicei disponibil in culorile sale naturale sau vopsit in negru ceea ce face plasa mai putin vizibila. Fibra de sticla este disponibila in culori gri deschis sau negru carbune, acesta din urma oferind un aspect mai placut. Fibra de sticla este mai putin scumpa si are avantajul de a nu se deforma atunci cand este aplicata presiune pe ea, insa este mai opaca decat aluminiul. Din aceste motive, aluminiul de culoare inchisa permite o vedere mai buna asupra ferestrelor din exterior. In cazul in care este nevoie de o rezistenta mai mare, cum ar fi plasele de tantari pentru usi, sunt disponibile materiale precum nylonul sau poliesterul.

Plasele de tantari din bronz sunt mult mai costisitoare, insa au o durata mai mare de viata decat aluminiul sau fibra de sticla. Atunci cand este instalata pentru prima data, ansamblul are o culoare aurie puternica care se erodeza la un negru carbune in interval de un an sau chiar mai putin. Bronzul erodat intuneca aspectul exterior al ferestrelor aproximativ in acelasi fel in care o face aluminiul negru. Bronzul este oarecum mai rezistent decat aluminiul. Exista si materiale mai putin intalnite cum ar fi cuprul, otelul inoxidabil sau otelul galvanizat. Pentru locuintele care se afla in zona de coasta, rezistenta la coroziune necesita de obicei plase de tantari confectionate din bronz sau material sintetic.

Pentru cadrele din aluminiu pentru plase tantari Bucuresti, materialul este taiat la dimensiuni mai mari decat cele ale cadrului si apoi se aseaza peste acestea un snur flexibil din vinil care este presat pe un canal in cadru.  Excesul de material este apoi taiat in jurul snurului cu un cutit ascutit. Atunci cand este instalata pe cadre de lemn, plasa de tantari este insailata sau caplsata la cadru. Apoi se bate in cuie o bucata de lemn ingusta la margine. Materialul pentru confectionarea plasei este apoi intins foarte bine inainte de a fi batut in cuie insa nu atat de tare incat sa deformeze materialul. Deoarece este destul de dificil sa se evite deformarea materialului atunci cand se dolosesc plase de tantari din fibra de sticla sau tesarura sintetica, atunci se folosesc metode precum cea cu canal si cu snur.